Különleges ízhatás! Vaddisznópörkölt csokiöntettel
2017. január 10. írta: Bartha Tibor

Különleges ízhatás! Vaddisznópörkölt csokiöntettel

civetdesenglar170110.jpgElsőre talán idegennek tűnhet a két ízhatás számunkra, ám van olyan térség Katalóniában, ahol ez helyi specialitásnak számít!

Az Aranese konyha - Val d'Aran területe a Pireneusokban - számára nem a mediterrán alapanyagokat használják elsősorban, ha helyi specialitásokról van szó, lévén az év nagy részében azért sok a csapadék, és a hegyi időjárásnak hála hűvösebb is van, így inkább az erdei eledelek a mérvadóak.

Ennek köszönhető, nem meglepő módon,  a vaddisznópörkölt (katalánul: civet de senglar porc), amit azonban igen egyedi módon, csokoládéval öntenek nyakon, ezzel hozva létre egy szokatlan, ám egész finom főételt.

Hozzávalók:
1 kg vaddisznóhús,
1 fej vöröshagyma,
1-2 gerezd fokhagyma,
2 sárgarépa,
vörösbor,
1 nagy kanál zsír,
kakukkfű, babérlevél, só, bors,
1 kis marék szárított gomba,
2 kocka 80%-os étcsoki

Maga a pörkölt a szokásos módon készül. Felforrósítunk egy kis disznózsírt, hozzáadjuk a hagymát és a felszeletelt sárgarépát, és kicsit megpirítjuk az egészet. A húst felaprítjuk, kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagyma-sárgarépa társasághoz és sóval, kakukkfűvel, babérlevéllel és annyi borral, amennyi még nem lepi el teljesen, kb 2 órán át főzzük.

Amikor már megfelelően megpuhult a hús, akkor jön az érdekes rész, nevezetesen, hogy a korábban beáztatott gombát és a és a csokoládét hozzáadva addig kavargatjuk, míg utóbbi bele nem olvad teljesen a pörköltbe.

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket!

Ha tetszett, lájkolj minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

http://catalunya.blog.hu/api/trackback/id/tr7812114839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.