Katalónia - Catalunya

2016\08\20 Bartha.Tibor 1 komment

Barcelonai utcák ünnepe - Festa Major de Gracia

Tovább olvasom

Katalóniába költözünk...két hétre!

barcelona160815.jpgAhogy megszokhattátok nap mint nap foglalkozunk Katalóniával, mindennapi életével, szép tájaival, városaival. A következő két hétben pedig lesz szerencsénk ahhoz, hogy egyenesen a helyszínről tudósítsunk, azaz szerkesztőségünk felkerekedik, hogy újra megtapasztalja azt az érzést, amiért annyian imádják az országot világszerte.

Tovább olvasom
2016\08\09 Bartha.Tibor 1 komment

13 gyönyörű katalán város, amely képeslapra kívánkozik

13bonitos160805.JPGMegszámlálhatatlan hely van Katalóniában, amely ihletet adhat a fotózásra, akár a tengerparton, akár a Pirenesusokban, vagy akár valamelyik nemzeti parkban. Az hola.com kiválasztott a városok közül egy tucatnyit, amely mindenképpen lencsevégre kívánkozik....nem véletlenül, ahogy elnézzük mi is a képeket.

Tovább olvasom

Spiegel: Rendvédelmi erőkkel a katalán függetlenség ellen - Lapszemle

somsobirans160806.JPGKomoly válsággal és kiélesedő viszállyal számol két nagy európai lap is. Míg Angliában az elmérgesedő viszony fokozódásáról beszélnek, addig Németországban egyetlen kiutat látnak az elszakadás megakadályozására, a rendvédelmi beavatkozást.

Tovább olvasom

6 családbarát strand a Costa Bravan

6platgesnens06.jpgMíg Katalónia déli részére a lassan mélyülő tengerpart a jellemző, addig északon - nevéhez méltóan - inkább a mélyebb vízű partszakaszok a jellemzőek. Ennek ellenére  vannak olyan helyek itt is, ahova biztonsággal mehetünk a gyerekekkel is pancsolni. A timeout.cat jóvoltából, most hat ilyen helyet mutatunk meg.

Tovább olvasom

9 ok, amiért érdemes a nyarat Ametlla de Marban tölteni

ametkka01.JPGNagyon sokan Magyarországon, a Costa Bravat ismerik, mint Katalónia tengerpartja és üdülőhelye, pedig délen a Costa Dauradan nem kevés csodálatos üdülőváros létezik. Ezek közül is az egyik legszebb, Ametlla de Mar, amellyel kapcsolatban most 9 olyan tényt említünk meg, amiért mindenképpen érdemes lesz ott tölteni a szabadságunkat, akár idén is.

Tovább olvasom

Katalán visszavágó, megújuló kormánypárt - A hét politikai eseményei

hetipolitika160711.JPGAzok után, hogy kiderült a spanyol külügyminiszter titokban szerette volna besározni a függetlenségért küzdő katalán politikusokat, kétszeresen is nagy pofonban volt része a múlt héten.

Tovább olvasom

A Real Madrid elnöke nyakig benne van Messi elítélésben

messilapuerta160709.JPGBarcelonai körökben egyáltalán nem keltett meglepetést az a tény, hogy Florentino Pérez vastagon benne lehet a Messi elleni büntetőperben, ám azt talán már kevesen tudják, a spanyol királyi család tagja, ugyanezért a "vétségért" semmi sem kapott.

Tovább olvasom
2016\06\30 Bartha.Tibor 2 komment

Ritkán látott képek a Barcelona egykori stadionjáról

campdelescorts13.jpgA Camp Nout a világon mindenki ismeri, s nem csak azért, mert a Barcelona az utóbbi évtizedben sikert-sikerre halmozott, hanem azért is, mert Európa legnagyobb stadionjáról van szó. E mellett a múlt kicsit ködbe is vész, pedig éppen egy magyar ember volt az oka annak, hogy a Camp de les Corts-ot lebontották.

Tovább olvasom

Jorge Fernandez Diaz, spanyol külügyminiszter botrányokat robbantott volna ki katalán politikusok ellen!

diazrajoy160622.jpgMegdöbbentő és nagyon sajnálatos esetről számoltak be a katalán, a spanyol és a nemzetközi lapok, amelynek főszereplője az ügyvezető spanyol miniszter! A tény, amely napvilágot látott csak erősíti azt a vélekedést, hogy a spanyol kormány minden eszközt igénybe vesz annak érdekében, hogy megakadályozza Katalónia kiválását Spanyolországból!

Tovább olvasom